Log på underskriftrum
Log på Netbank
Søg
Titel:

På pension efter 36 års kamp for værdierne

Beskrivelse:
 

Sparekassen Djursland siger den 25. april farvel til formand Christian Staugaard efter 36 år i bestyrelsen, hvoraf de 32 år har været som formand. En ny bliver valgt 23. marts.

Formand for Sparekassen Djursland gennem 32 år, Christian Staugaard Nielsen, har valgt at gå på pension. Når han siger farvel den 25. april i år, kan han se tilbage på i alt 36 foranderlige år i en bestyrelse, der har måttet kæmpe for de grundlæggende værdier i den lokale Sparekasse.

- Min mission i bestyrelsen har altid været at bibeholde de grundlæggende idéer og bevare et lokalt pengeinstitut. Sparekassen skal i princippet kun tjene de penge, der er nødvendige for at kunne eksistere. Målet har været, at vi kunne støtte lokale projekter og iværksættere. Det er stadig målet, men det er blevet sværere. Vi tager stadig små chancer for at støtte lokale initiativer, men det er blevet alt for dyrt at tage store chancer. Det ærgrer mig, fortæller Christian Staugaard.

Rettidig omhu og vækst

Den afgående formand har i årevis kæmpet for at undgå gebyrer, men måtte til sidst give op.

- Jeg mener ikke, vi skal puge penge sammen, men det er desværre blevet nødvendigt med de skærpede regler, erkender Christian Staugaard.

Ikke dermed sagt, at han har været bagstræberisk. Han har også udvist rettidig omhu. For eksempel da den daværende Vivild og Omegns Sparekasse i 2006 ændrede navn til Sparekassen Djursland og samtidig indbød de øvrige syv lokale sparekasser til at samarbejde om en samlet sparekasse. Ikke for størrelsens eller pengenes skyld, men for at opnå en bæredygtig størrelse, der kunne sikre fremtiden for de grundlæggende sparekasse-værdier.

Der var dog ikke opbakning til en fusion dengang, og i stedet valgte Sparekassen Djursland at åbne en filial i Hornslet. Finanskrisen og efterspillet blev dog så hårdt for flere af de små sparekasser, at de senere blev lagt sammen med enten Sparekassen Djursland eller Sparekassen Kronjylland. Sparekassen Djurslands oprindelige vision blev således realiseret drypvist gennem fusioner med sparekasserne i Agri-Egens, Tved, Vistoft og Midtdjurs.

- For at sikre det lokale islæt har vi sørget for, at bestyrelsen afspejlede den geografiske spredning i området. Jeg var samtidig meget bevidst om, at jeg ikke længere kun var formand for Vivild og Omegns Sparekasse, men for hele området, siger Christian Staugaard.

Takker af

Men nu er det forbi.

- Min bestyrelsesperiode udløber nu og jeg har ikke ønsket at genopstille. Jeg er 67 år i dag, og så må det være nok, siger Christian Staugaard, med et slet skjult håb om, at bestyrelsen vil ophæve sparekassens gebyrer om nogle år, når der er " tjent penge nok til kistebunden".

Christian Staugaard er generelt fortrøstningsfuld i forhold til, at hans arvtagere vil kæmpe for værdierne på samme måde, som han selv har gjort.

- Det kan være, man i en overgangsperiode er nødt til at ligne de andre pengeinstitutter lidt, men jeg føler, at den nuværende direktion og den nye bestyrelse vil værne om værdierne, så godt de kan, erklærer han.

Reception

Sparekassen Djursland takker Christian Staugaard for hans indsats i bestyrelsen med en reception den 25. april 2017 kl. 13.00. Det foregår på Allingåbro Hotel, hvor kunder, forretningsforbindelser, kollegaer og venner af huset er velkomne.

Sparekassen Djurslands repræsentantskab har valgt en ny bestyrelse, som konstituerer sig 23. marts. Det er derfor endnu uvist, hvem der bliver den nye formand, der skal sige farvel til den gamle.

Få et tilbud