E-BOKS

Oplever du, at du ikke længere kan komme ind i e-Boks via Netbank, så skyldes det at e-Boks har åbent for en erhvervsfunktionalitet for kunder, der logger på med NemID. 


Når den aktiveres, bliver der samtidigt spærret for logon fra Netbank - samt med fælles PIN. 

Det nye som e-Boks har introduceret er muligheden for brugerstyring, hvor en virksomhed kan styre hvilke medarbejdere, som må administrere virksomhedens post. 


Brugerstyring virker ved at medarbejdere logger på med deres digitale medarbejdersignatur, hvor e-Boks kan genkende den enkelte medarbejder og give vedkommende de af administratoren tildelte rettigheder. 


For at anvende brugerstyring skal dette først aktiveres og det kan kun gøres af den person i virksomheden, der kan udstede signaturer til virksomhedens medarbejdere (DanID kalder denne person for LRA eller Superadministrator - efterfølgende dog kun benævnt som LRA). 


Brugerstyring aktiveres hvis virksomhedens LRA tilmelder post fra en myndighed til e-Boks. Alternativt kan LRA aktiverer brugerstyring direkte under indstillinger i e-Boks erhverv. 


Ligeledes bliver brugerstyring aktiveret, hvis virksomheden opretter en digital postkasse hos Virk.dk. 

Hvis brugerstyring er aktiveret spærres adgangen til e-Boks erhverv, som tidligere nævnt, via Netbank Erhverv og med pinkode, da det med de løsninger ikke er muligt at identificere den enkelte medarbejder.


Virksomhedens LRA kan tildele de nødvendige rettigheder således


  • Log på e-Boks erhverv med Digital Signatur/Medarbejder NemID  
    (skal være med den signatur, der identificerer vedkommende som LRA hos DanID)
  • Vælg menupunktet "Indstillinger"
  • Vælg menupunktet "Rettigheder"
  • Tryk på "Aktiver" under "Log på virksomhedens Netbank"
  • Vælg hvilke rettigheder log på via Netbank skal have
  • Tryk på "OK"

Har du spørgsmål, kan du ringe til e-Boks kundesupport tlf. 38 17 11 60