Her finder du seneste nyheder og pressemeddelelser fra Sparekassen. 

1.000-kronesedlen udgår

Nationalbanken har besluttet, at 1.000-kronesedlen ikke længere skal være gyldig efter 31. maj 2025.


Hvis du ønsker at sætte 1.000-kronesedler ind på din konto i Sparekassen Djursland, har du følgende muligheder:

  • Kontantautomater: Du kan sætte dem ind via kontantautomater der indgår i KONTANTEN samarbejdet. Vær opmærksom på, at der er grænser for, hvor stort et beløb de enkelte automater kan tage imod.
  • I Sparekassen Djursland kan du også indsætte pengene i vores kontaktkasse i Langå afdeling. Du kan se åbningstiderne her

Vær opmærksom på, at hvidvaskreglerne pålægger dig at kunne dokumentere, hvor kontanterne stammer fra. Du vil derfor kunne blive mødt med krav om udfyldelse og underskrivelse af bilag om midlernes oprindelse. Du vil eventuelt også skulle indlevere dokumentation herfor. Kan du ikke det, risikerer du at blive nægtet at indsætte pengene på din konto.

Frem til 31. maj 2025 vil borgere og virksomheder fortsat kunne bruge 1.000-kronesedlen til at betale med. Både i butikker og i betalinger mellem borgere.

Samtidig med beslutningen om at udfase 1.000-kronesedlen hjemkalder Nationalbanken samtlige seddelserier før 2009. Du kan læse mere om Nationalbankens initiativ her

Sparekassen Djursland bliver en del af Opendo

Sparekassen Djursland bliver en del af Opendo, et leasingsektorsamarbejde mellem 16 pengeinstitutter.

Sparekassen Djursland bliver pengeinstitut nr. 16, der træder ind Opendo fællesskabet. Sparekassen Djursland ser nye forretningsmuligheder ved at indtræde i leasingsamarbejdet:

”Vores kunder efterspørger i høj grad fleksible finansieringsmuligheder. Vi ønsker at kunne afdække vores kunders behov, og leasing er en efterspurgt finansieringsform fra vores erhvervskunder” siger Peter Lading Sørensen, direktør i Sparekassen Djursland. ”Leasing ligger i naturlig forlængelse af de øvrige produkter vi har på hylden for at kunne afdække kundernes samlede finansieringsbehov og det giver vores erhvervsrådgivere mulighed for at tilbyde kunden en mere komplet pakke at finansieringsmuligheder” siger Peter Lading Sørensen videre.

Hos Opendo er man glad for at kunne udvide ejerkredsen med endnu et pengeinstitut:

”Vi er meget glade for, at Sparekassen Djursland kan se sig selv som en del af Opendo fællesskabet. Vi har en fortsat ambition om at samle en betydelig del af de danske pengeinstitutter i ejerkredsen” siger adm. direktør i Opendo Jacob Bangsted Christensen. ”Vi investerer meget i vores digitale værktøjer og har bygget et digitalt læringsunivers, der klæder erhvervsrådgiveren på til at tage dialogen direkte med kunden – det i kombination med erhvervsrådgiverens kendskab til kundens samlede økonomi tror vi på er den rigtige løsning” siger Jacob Bangsted Christensen videre.

Pengeinstitutterne tilbage i førersædet

Opendo blev stiftet i 2020 af oprindelig seks pengeinstitutter, et forsikringsselskab samt tidligere Totalkredit-topchef Troels Bülow-Olsen, som i dag er bestyrelsesformand for selskabet. Hovedtanken bag Opendo er at udnytte pengeinstitutternes distributionskraft og aktivere de indlånsoverskud, som pengeinstitutterne ligger inde med. Opendo har siden opstarten i 2020 oplevet en betydelig vækst i forretningsvolumen. Opendo administrer i dag leasingaftaler med en samlet volumen på over DKK 3,5 mia. og har i indeværende år oplevet en vækst på over 40%. Opendo har i dag 50 ansatte.
 

For yderligere information, kontakt:

-      Adm. direktør Jacob Bangsted Christensen, Opendo tlf: +45 53 77 14 41

-      Direktør Peter Lading Sørensen, Sparekassen Djursland tlf: +45 87 86 73 01

-      Bestyrelsesformand Troels Bülow-Olsen, Opendo tlf: +45 29 99 07 04 

Meget tilfredsstillende halvårsresultat 2023

Ny Privatdirektør i Sparekassen Djursland

Søren Møller Jørgensen er pr. 1. september 2023 udnævnt til Privatdirektør i Sparekassen Djursland. Søren har været ansat i Sparekassen siden december 2017. I forbindelse med udnævnelsen sammenlægges Sparekassens område Privat Vest med Privat Øst således, at Søren fremover har det overordnede ansvar for Sparekassens afdelinger for private kunder.

Søren er en rigtig Randers-dreng, med stort lokalkendskab og engagement i de lokale fodboldklubber, herunder Helsted Fremad I.F. Søren har ligeledes mange års erfaring indenfor salg, kundepleje og ledelse.

”Søren gør et stort stykke arbejde for Sparekassen, og har sammen med hans team af dygtige medarbejdere både skabt gode kundeoplevelser, sikret tilgang af nye kunder og bidraget til et godt arbejdsmiljø. Som Privatdirektør er vi sikker på, at Søren fortsætter med at skabe de bedste vilkår for både kunder og kolleger” siger Peter Lading Sørensen, direktør i Sparekassen Djursland.

Søren Møller Jørgen vil fremover være at finde rundt i Sparekassens private afdelinger i Randers, Langå, Auning, Grenaa, Hornslet, Knebel og Ebeltoft. 

Har du betalingskort til ferien?

Læs mere om brugen af dine betalingskort på ferien