Log på underskriftrum
Log på Netbank
Søg
Titel:

Kontaktet af "Jesper fra Nets"?

Beskrivelse:

 

Er du blevet kontaktet af ”Jesper fra Nets”?

….. eller en anden, som udgiver sig for at ringe fra Nets.

 

Vi oplever i øjeblikket rigtig mange forsøg fra svindlere på, at få adgang til netbanker og kortoplysninger.

Telefonopkald

Vi har bl.a. oplevet flere eksempler på, at kunder er blevet ringet op af en person, som siger at han ringer fra Nets. Han fortæller, at der uretmæssigt er blevet hævet penge fra kundens konto, og tilbyder at være behjælpelig med at få rettet fejlen. Herefter opfordres kunden til at udlevere personlige oplysninger så som CPR-nr, NemID-oplysninger m.m.

Det er et forsøg på svindel, som kan koste mange penge. Skulle du blive kontaktet af en person, som prøver at få dig til at udlevere disse personlige oplysninger, så læg røret på.

Emails

Vi hører i øjeblikket også om falske mails fra Nets, hvor de skriver, at en udenlandsk betaling er på vej til at blive trukket på kundens kort, og kunden derfor via et link kan gå ind og stoppe den ved indtastning af kortoplysninger m.m.

Det er igen forsøg på svindel. Nets og andre myndigheder så som Skat, e-Boks, og NemID vil ALDRIG bede om personlige oplysninger via mail. Slet derfor altid en mail, hvis du er det mindste i tvivl og kontakt derefter afsender.

Mit digitale selvforsvar

Mit digitale selvforsvar er en gratis app, der hjælper dig til en sikker og tryg adfærd på nettet. Appen garanterer ikke din digitale sikkerhed, men er en hjælp til selvhjælp. Vi anbefaler dig derfor at hente appen.

Med live-advarsler, guides og artikler klæder Mit digitale selvforsvar dig på til at håndtere IT-kriminalitet så som hacker-angreb, falske- netbutikker, fup.mails og sms’er, som vi desværre alle bliver udsat for.

Bag appen står et bredt netværk af danske myndigheder som politiet, banker og IT-sikkerhedsfirmaer, der i fællesskab advarer dig om de seneste trusler. Den drives og udvikles i et samarbejde mellem Forbrugerrådet Tænk og TrygFonden. 

Sammen kan vi være trygge!

Få et tilbud