Valuta
HUSK - du kan altid hæve EURO i pengeautomater ved Sparekassens filialer.  Du kan i åbningstiden hæve EURO for op til kr. 10.000. Hæver du udenfor åbningstiden, kan du hæve op til kr. 6.000. 
Har du brug for andre udvalgte valutaer, skal de bestilles ca. 14. dage før du skal bruge dem. Så er du sikker på, vi har dem til dig. 

Vi anbefaler IKKE at tage danske kr. med til udlandet. 

Medbring altid flere kort
Skal du til udlandet på ferie, anbefaler vi altid at medbringe minimum 2 betalingskort f.eks. et VisaDankort og et MasterCard. Så er du dækket godt ind. Kom ind i god tid før rejsen, og få en snak med din lokale rådgiver, hvad der er bedst for dig. Du kan også læse mere om de enkelte kort her.

Rejseforsikring

Det kan blive dyrt, hvis du er på rejse og skal på hospitalet eller får brug for hjemtransport. Huske derfor altid, at tegne en rejseforsikring ført du tager afsted. Med flere af Sparekassens MasterCard får du automatisk en rejseforsikring med. Forsikringen dækker dig og din familie i hele verden året rundt. Kontakt din lokale rådgiver og hør mere eller læs mere her. 

VisaDankort og billeje
Det er nu blevet et lovkrav, at det skal fremgå på alle betalingskort, om der er tale om et debitkort. Visa/Dankortet er et debitkort. Det betyder blot, at beløbet bliver trukket fra din konto kort tid efter, at du har brugt kortet. Det er i modsætning til kreditkort hvor beløbet typisk trækkes en gang om måneden. 
Skal du leje bil i udlandet, har vi erfaret, at flere biludlejnings bureauer af netop denne årsag ikke tager imod VisaDankortet som betalingskort. Vi anbefaler derfor altid, at du også medbringe et MasterCard på ferien. 

Gode kortregler 

  • Et betalingskort er lige så vigtigt som pas og billetter, og du skal derfor passe lige så godt på det.
  • Når du betaler med kortet, skal du altid kontrollere beløbet, og du skal ALDRIG slippe kortet af syne under betalingen. 
  • Når du kommer hjem, bør du altid tjekke posteringerne på din konto.
  • Hvis du har 2 kort med på rejsen, er det en god idé at opbevare dem to forskellige steder, så du altid har det ene i reserve.
  • Tjek altid hjemmefra, hvad reglerne er for, hvor meget du kan hæve på de kort, du har med på rejsen. Både pr. dag og pr. måned. BEMÆRK: Din forbrugsgrænse på VisaDankort kan være nedsat grundet betalinger med ApplePay i Danmark. Disse betalinger bliver nemlig betragtet som en udenlandsk betaling. 
  • Når du betaler med dit VisaDankort eller MasterCard, tilbyder mange udenlandske forretninger, at man kan betale i danske kroner i stedet for den lokale valuta. Her skal du være opmærksom på, at det er usikkert, hvilken kurs der veksles til. Du kan også komme ud for, at du betaler et ekstra gebyr for at betale i danske kroner. Ofte er det derfor lettest blot at betale i den lokale valuta. 

 SPAREKASSEN ØNSKER ALLE EN RIGTIG GOD FERIE