NÅR ØKONOMIEN IKKE HÆNGER SAMMEN

Har du mistet overblikket over din økonomi, kan det hurtigt give mange bekymringer og søvnløse nætter.

Er det svært at få det hele til at hænge sammen, eller måske betale af på din gæld, så tag altid fat i din rådgiver. Sammen kan vi få overblik over din økonomi og finde en løsning, inden du evt. bliver registreret i RKI.

Jo før du tager en snak med os, jo bedre.


Hvad kan du gøre?

Årsagerne til betalingsvanskeligheder kan være mange, fx skilsmisse, sygdom, mistet arbejde, privat overforbrug osv. Hvis du har svært ved at betale dine regninger, bør du tage kontakt til din rådgiver hurtigst muligt. Sammen kan vi hjælpe dig med at tage hånd om situationen, og finde de bedste løsninger på kort og længere sigt. 

Vi er i Sparekassen vant til at tale med kunder, der har brug for hjælp til at skabe et overblik over økonomien, og ofte kan vi se nogle muligheder, du måske ikke selv har tænkt på.

Hvis gælden ikke bliver betalt

Kan du ikke tilbagebetale dine lån, og laver du ikke en aftale med din långiver, vil din gæld efter et rykkerforløb blive sendt til inkasso. Det betyder, at du kan blive registreret hos RKI, som stopper for muligheden for at låne penge eller få et kreditkort.

Hvis du ejer en bolig

Når du køber en bolig, er det meget almindeligt at optage et realkreditlån og banklån, hvor man stiller boligen til sikkerhed for lånene.

Hvis du ejer din egen bolig, og ikke betaler af på din boliggæld, kan du i værste fald risikere, at boligen bliver sat på tvangsauktion for at indfri lånene. Dermed mister du din bolig og står formentlig stadig tilbage med en gæld.

En tvangsauktion foregår i fogedretten, og alle kan komme og byde på boligen. Den, der byder højest, overtager boligen. Hvis långiver, der har begæret boligen på tvangsauktion, ikke mener, at salgsprisen er høj nok, kan de bede om, at der bliver afholdt en ny auktion.

Bliver boligen solgt til en pris, der er lavere, end det du skylder i boligen, skal du stadig tilbagebetale restgælden. En tvangsauktion er derfor absolut sidste udvej, da boligen typisk sælges til en lavere pris, end du kan opnå ved et frivilligt salg.

Kontakt din rådgiver

Det er derfor altid en god ide at tage kontakt til din lokale rådgiver i Sparekassen,  hvis du er i betalingsvanskeligheder, eller ikke i øjeblikket kan betale af på din gæld.

Sammen med dig vil vi gennemgå din økonomi og dit budget, og hvis muligt, kommer med et forslag til en løsning, der vil tage udgangspunkt i din nuværende økonomi. 

 

Book et møde

Udfyld felterne herunder, så kontakter din rådgiver dig, og sammen finder I tid til en snak om din økonomiske situation.