Foreningskonto

I Sparekassen Djursland vil vi gerne bidrage til at skabe et aktivt foreningsliv i vores lokalområde. Foreningslivet er en vigtig del af lokalsamfundet og Sparekassen. Derfor får du som forening i Sparekassen nogle gode muligheder og værktøjer du og din forening kan benytte. 


Ny foreningskunde?

Ønsker du at blive foreningskunde i Sparekassen, skal din forening have et CVR-nummer. Samtidig er der krav om en række forhold, som foreningen skal informere Sparekassen om, såvel ved oprettelsen som løbende, så lang tid kontoforholdet eksisterer. Disse oplysninger skal indsamles og sendes igennem vores foreningsværktøj, som vi stiller til rådighed for din forening. 

Sparekassen har - ligesom alle andre pengeinstitutter - pligt til at opbevare disse oplysninger for at overholde reglerne i lov om hvidvaskningsloven. Det drejer sig om følgende oplysninger:

  • Kopi af vedtægter med tegningsregler
  • Referat fra generalforsamling, relevante referater fra bestyrelsesmøder eller stiftelsesdokument
  • Kontaktinformation på alle bestyrelsesmedlemmer, herunder kassereren
  • Legitimationsdokumenter (Kopi af pas/kørekort samt sundhedskort) på alle bestyrelsesmedlemmer, samt personer der kan tegne foreningen og har adgang til foreningens konti. 
  • Forretningsformål og forretningsomfang 

Foreningen er som kunde forpligtet til, at holde Sparekassen løbende opdateret, ved eksempelvis udskiftning i bestyrelsen. Oplysningerne kan vi ligeledes modtage via foreningsværktøjet, som nemt hjælper din bestyrelse med både indsamlingen og det daglige bestyrelsesarbejde. Du kan læse mere om foreningsværktøjet her. 


Hvad koster det at være foreningskunde?

Der er et fast årligt gebyr, som fordeles og betales kvartalsvis. Her ud over kan der være betaling for tillægsydelser som netbank, kort m.m. Se Sparekassens prisliste. 


SPARforening

Du har som forening mulighed for, at spare nogle af de løbende gebyrer med SPARforening. Det kan du læse meget mere om SPARforening her. 


Betragter du dig ikke som foreningskunde?

Hvis din forening ikke har nogen formel bestyrelse, vedtægter og tegningsregler, er det ofte lettere, hurtigere og billigere at oprette en MobilePay Box.

Med denne løsning er det nemt at administrere fælleskasser til private formål som for eksempel klassekassen, kortklubben, kagekassen eller julefrokostkassen.

Læs mere her.