Måske er din årsopgørelse fra SKAT forkert.

Der er sket en teknisk fejl, som gør, at flere af både vores og andre bankers kunder oplever fejl i deres årsopgørelse for 2022 fra SKAT - eller forsinkelse af den. Det drejer sig særligt om et antal investeringskunder og nogle af de kunder, der har indfriet/oprettet realkreditlån i 2022.

Fejlen skyldes en uoverensstemmelse mellem de oplysninger, den danske værdipapircentral, SKAT og vores datacentral har om visse værdipapir- og obligationshandler.

Gælder det for dig?

Hvis din årsopgørelse er forsinket eller omfattet af fejl, forventes du at have adgang til en ny årsopgørelse i starten af april. Du modtager et brev, hvis der efter 1. marts 2023 er foretaget nye indberetninger til SKAT, og du dermed får dannet en ny årsopgørelse .

Opdager du i mellemtiden fejl i din årsopgørelse, så undlad at rette. Det kommer nemlig til at ske automatisk. Har du allerede rettet, så er der ingen grund til panik: De rigtige oplysninger vil fortsat blive korrekt indberettet.   

Står du ifølge din årsopgørelse til at få mange penge tilbage i skat, så vent lidt med at bruge dem. Det vil være ærgerligt, hvis årsopgørelsen ændrer sig markant i negativ retning, og pengene allerede er brugt.