Log på underskriftrum
Log på Netbank
Søg

Finn Nørbygaard oplevede at miste sine penge, hus og bil, da han var uforsigtig med sine investeringer. Sammen med Sparinvest fortæller han nu om fornuftig investering. Der er nemlig fem fornuftige råd, du bør følge, når du investerer.

Råd nr. 1 – Husk risikospredning

Med risikospredning undgår du at lægge ’alle æg i samme kurv’, når du investerer. Risikospredning betyder nemlig, at du spreder dine penge over mange forskellige aktier og obligationer. Så hvis du taber på nogle af dem, kan det opvejes af gevinst på andre.

Råd nr. 2 – Få en langsigtet investeringsplan

Inden du investerer, er det vigtig at få lavet en personlig investeringsprofil, der er skræddersyet til dig. Den tager højde for præcis din risikovillighed og tidshorisont. Og den er grundlaget for din investeringsplan. Her spiller dit lokale pengeinstitut en vigtig rolle, for de kender din privatøkonomi godt.

Råd nr. 3 – Brug en investeringsrådgiver

God investeringsrådgivning kan gøre en vigtig forskel i dit liv. For et godt afkast bidrager til mere overskud og frihed i hverdagen. Samtidig giver det dig en grundlæggende tryghed at overlade en del af ansvaret og arbejdet til eksperterne. Det kan være fristende at lege ekspert selv. Men mange ender med at investere for dyrt og for dårligt.

Råd nr. 4 – Vælg de rigtige investeringer

Investering gennem dit lokale pengeinstitut giver adgang til de klogeste hoveder i investeringsbranchen. Det er formueforvaltere, der arbejder 365 dage om året med at overvåge og analysere aktie- og obligationsmarkedet. De vælger de mest loven- de aktier og obligationer og frasorterer dem, der ikke passer til din risikoprofil.

Råd nr. 5 – Pengene skal ud af madrassen

Desværre har rigtig mange danskere hele deres opsparing stående på en konto med nul i rente. Det kan være en dårlig strategi, for her æder inflationen dem år efter år. Hvis du derimod investerer fornuftigt, har du gode muligheder for et godt afkast. Så invester dine penge.


Du kan læse endnu mere om de fem fornuftige råd her


Få et tilbud