Log på Netbank
Log på Netbank
Netbank erhverv
Log på underskriftrum

Select Bæredygtig

Skal din pension gøre en bæredygtig forskel?
- Invester din pension med omtanke

Som det første pensionsselskab i Danmark har AP Pension lanceret en fuld bæredygtig produktlinje, hvor din pension investeres med særlig omtanke for den verden, vi lever i.

Med Select Bæredygtig træffer vi valg, sorterer fra og udvælger investeringer, der bidrager til den bæredygtige udvikling, vores verden har brug for. 

Select Bæredygtig bygger på et grundlæggende princip om, at det skal være enkelt for dig at gøre en positiv forskel med din pensionsopsparing.


Støtter i særlig grad en grøn omstilling og FN’s verdensmål

Investeringerne i Select Bæredygtig er særligt udvalgte og lever op til en række konkrete krav om bæredygtighed. Et eksempel er obligationerne i produktet, der alle er såkaldte ”green bonds”, som finansierer grønne projekter, der bidrager positivt til en grøn omstilling.

Aktiebeholdningen er kendetegnet ved, at mere end 50 procent af selskabernes samlede omsætning er forbundet med et eller flere af FN's verdensmål mod cirka 10 procent i en almindelig, global investeringsfond. Samtidig vil aktiebeholdningens samlede CO2-aftryk være 50 procent mindre end i en almindelig, global investeringsfond.

I tillæg til aktier og obligationer investeres der også i såkaldte alternativer, hvor målsætningen er at understøtte en bæredygtig udvikling. Cirka 60 procent af de alternative investeres for eksempel i vedvarende energi som havvindmøller, landvindmøller og solceller, der understøtter Paris-aftalens mål i særlig grad. Der investeres også i bæredygtigt byggeri i Danmark samt i skov, der er certificeret bæredygtigt.

Spørg din rådgiver, hvordan din pension kan bidrage til en bæredygtig fremtid. 


 

 

Få et tilbud